+381 64 64 98 281 bakerpluspekara@gmail.com
Koktel pecivo

Koktel pecivo

Bilo da organizujete malu kućnu žurku ili neku mnogo veću proslavu, svakako da ona neće proći bez peciva. Mi vam nudimo nešto iz naše pekare, u kojoj tim profesionalaca priprema male, ali savršeno ukusne komade peciva. U odnosu na bilo koji drugi vid posluženja,ova...
Pica

Pica

Pica je specijalitet italijanske kuhinje, najčešće napravljen od tankog,okruglog testa na kome se pored paradajz sosa mogu naći razne vrste sira, mesa, povrća, voća, začina i drugih sastojaka prema ukusu. Inventivnost ukusa se može nadopuniti i inventivnošću...
Integralno pecivo

Integralno pecivo

Ove namirnice imaju niži glikemijski indeks, pa duže resorbuju u organizmu, što smanjuje nivo stresa tokom radnog dana. Ako se odlučite da ujutru pojedete ovo pecivo i jogurt, unećete manje kalorija i bićete duže siti a bićete sigurni da tokom dana nećete doživeti...
Pogačice

Pogačice

Izvorne pogačice su bile slične teškim pitama pravljenim od beskvasnog  ječma ili zobi, a dobijeno testo oblikovano u krug ili ovalnog oblika, pečeno na tadašnjim rešetkama. U Škotskoj još pre 19. veka, tadašnje pogačice pod nazivom Bannocks, pekli su na škotskom...
Pecivo od lisnatog testa

Pecivo od lisnatog testa

Lisnato testo, vazdušasto testo bogatog ukusa… listovi testa razdvojeni margarinom,  smesa koje se topi u ustima. Testo se koristi i za krempite, pogačice, kiflice, štanglice, trouglove …. Moramo da spomenemo i sjajan specijalitet koji čini tradiciju:...
Bavarska pereca

Bavarska pereca

Neki od pekarskih specijaliteta iz XVIII veka, koji su očigledno bili bačene kao zagoreli, otkriveni su na istoku Bavarske. Sumnja se da su to upravo prvobitni oblici bavarske perece. Perece su prvi put pravljene u manastirima tokom srednjeg veka i njihov prvobitni...
Kornšpic Kifla

Kornšpic Kifla

Kornšpic kifla je najuspešniji evropski pekarski brend stvoren 1984. Trideset godina kasnije u 69 zemalja sveta, hiljade i hiljade pekara prema precizno definisanoj formuli ispeče više od 4,5 miliona komada dnevno. Kornšpic je više od ukusnog, hrskavog brendiranog...
Đabata

Đabata

Hleb koji je ispekao Frančesko Favaroni, pekar iz Verone, izgledom ga je podsećao na papuče njegove žene i on mu je dao ime Ciabatta. To je hleb prijatnog ukusa koji ima hrskavu koru a sredina mu je izuzetno vazdušasta. Domaći hleb – đabata – je još jedan...